Over ons


Omdat in 2013 zorginstelling Philadelphia het logeerhuis (dag- en weekendopvang) niet meer wilde voortzetten, hebben Renate Bruijn en Annet Smit samen met het personeel van destijds ervoor gekozen een doorstart te maken en deze zelfstandig te besturen. Hierdoor is het sociale contact tussen de kinderen niet weggevallen. Inmiddels is er naast het dag- en logeerhuis een volledige woonvoorziening gerealiseerd, waar 8 jong volwassenen met een beperking onder professionele begeleiding, naar alle tevredenheid wonen.


Middelen voor iets extra’s, buiten de nodige zorg en huisvesting, is er niet. Daarvoor hebben we vrienden nodig en is de Stichting Vrienden van Ons Huis Heemskerk opgericht.


Doel van de stichting

Vrienden van Ons Huis Heemskerk

De Stichting is opgezet met als doel gelden te genereren voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking van Ons Huis Heemskerk, om aan het dagelijks leven van de bewoners wat extra’s toe te kunnen voegen zoals:

  • De aanleg van een speel- en moestuin bij het huis
  • Een tovertafel
  • Skelters
  • Speeltoestellen
  • Tuinmeubelen
  • Een dagje uit met alle bewoners + dag- en weekend opvang (30 cliënten)
  • Tafeltennis en/of voetbaltafels voor de woning en dag- en weekendopvang
  • Een fietsenschuur voor de fietsen van de jongeren
  • Aanschaffen  van schilderijen, planten e.d. om de nieuwe woning op te vrolijken
  • En hoog op de verlanglijst staat de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus zodat er leuke uitjes kunnen worden georganiseerd.

Daarom vragen wij uw steun om het mogelijk te maken net dat beetje extra te realiseren voor deze kwetsbare groep jongeren.


De bewoners


KyaraThijmen


Noa


Alicia


Noah


Twan


Job


Jesse


Ons Bestuur


Kees Bakker

Voorzitter

Mijn naam is Kees, samen met Anke en John hebben wij het stokje overgenomen om het bestuur van deze stichting voort te zetten.  Wij vinden het belangrijk dat logeetjes van het logeerhuis en bewoners van het huis buiten de reguliere zorg ook kunnen blijven genieten van andere dan alledaagse dingen. Dat is een ruim begrip en vaak zit daar ook een financieel plaatje aan vast.

Net zoals in de meeste gezinnen moet er voor die extraatjes even worden gespaard. Wij gaan dat met deze stichting doen. Mijn persoonlijke betrokkenheid is onze dochter. Noa heeft jarenlang veel weekeinden mogen logeren en maakt nu deel uit van de bewonersgroep in hun fantastische huis.  In het verleden heeft deze stichting ervoor kunnen zorgen dat er mooie projecten zijn gerealiseerd en het is aan ons om dit samen met jullie steun te kunnen blijven doen.

Mijn naam is Anke. Ook ik heb een persoonlijke betrokkenheid, mijn zoon Thijmen woont in het huis Samen thuis.

Anke Hos

Secretaris

John Bakkum

Penningmeester

Mijn naam is John. Ik wil graag dat deze Stichting “Vrienden van Stichting Ons Huis Heemskerk” een extra invulling geeft aan de wensen en behoeftes van deze kwetsbare kinderen en jongvolwassenen. De prijs die je dan krijgt, een glimlach en een dikke knuffel. Dat is onbetaalbaar. Als ik naar onze Kyara kijk en zie hoe gelukkig ze is in deze nieuwe woonomgeving, dan is dat goud waard.

Alvast héél hartelijk dank voor uw gift.